REGLER

Allmänna regler

Masken

Det viktigaste av allt är masken. I anslutning till banan så finns vapenrummet, vårt s.k ”guns room”. Det är ett område där man får markör och laddar skott. Innanför detta Område måste man ha på sig masken hela tiden. Där finns imskydd och torkpapper som hjälp för att rengöra sin mask. Glöm ej bort att masken måste vara på hela tiden när ni vistas på banan! Den spelare som inte kan ha på sig masken kan tyvärr inte heller vara med och spela mer. Bara utanför vårt ”guns room” och banan får man ta av sig masken. Ser ni någon utan mask så hjälp varandra.

Vad är en träff?

Träff är en direktträff på hela kroppen ända ut i fingertopparna av en reball, studs är alltså inte träff. Så fort man är träffad sträcker man upp markören i luften och säger "träffad". Gå sedan till ”guns room”, säkra bössan och ställ den i vapenstället. Är man osäker på något så finns det alltid en domare med under varje spel. Domaren hjälper till med att fylla boll, fixa bössan m.m. Ropa "domare" högt och tydligt så får ni hjälp. Vi har även ett skjutavstånd på tre meter. Kommer man för nära får man kommunicera och backa isär. Bägge blir neutrala tills man fått var sitt skydd. Kommer ni så nära motståndaren att ni kan lägga handen på vederbörande. Säg då bara "markerad" så får han/hon lämna banan.

Reballs

Vi använder oss utav reballs, dvs återanvändbara gummikulor som inte lämnar färgstänk. Dessa rengör vi efter varje spel för att undvika smuts och skräp. Plocka aldrig upp bollar som ligger på golvet då du kan få med smuts eller grus som både kan förstöra markören samt bli farligt för din motståndare. Ha en lätt hand med bössan.

Hur många ska man vara?

Vi har en minimium gräns på 8 personer för att få boka hos oss. Det innebär att man kan vara färre än 8 spelare, men vi kommer ändå att debitera för minst 8 spelare. Vi rekommenderar att man är 4-8 spelare i varje lag men inte fler än 10. Är ni ett större sällskap så går det bra att dela upp i flera lag.

Hur gammal måste man vara?

Vi på Tactical sports har en åldersgräns på 10 år för att få spela, är man dock under 15 år vill vi att målsman skriver under intyg eller att en vuxen följer med. Någon övre åldersgräns finns det inte. Vi ser framemot alla typer av besökare, allt från klassträffar till 60-årskalas. Oftast är det de skeptiska som är mest nöjda efteråt.

Vad händer när man kommer till er & hur går det till?

När ni kommer blir ni först välkomnade av er instruktör/er. Därefter tilldelas ni kläder och masker och instruktören går igenom säkerhetsreglerna. Ni delas sedan in i lag och får färgband för att kunna utskilja de olika lagen. Därefter går vi in i ”guns room” där ni får era markörer samt laddar med skott. Sist går vi till spelfältet där vi går igenom startpositioner och visar “safezone”, sedan är det bara att köra igång! Varje match varierar i tid, allt från 2-10 min.

Gör det ont?

Om det gör ont är en svår fråga att svara på. Det beror väldigt mycket på t ex vart du blir träffad, från vilken vinkel, avstånd och även hur känslig man är. Avståndet är det som har störst betydelse. På tactical sports har vi satt 2 meter som minimiavstånd, skjuter någon från ett kortare avstånd tas denne spelare av banan för regelbrott.

Fylll i detaljerna så ringer vi upp dig:

Den här sidan använder cookies för att säkra att du får bästa upplevelsen på vår hemsida.